ΣκιάθοςΣποράδεςΤαξίδια

Διακοπές στην Σκιάθο. Το κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων!

Ο κόσμος, οι παραλίες, η ιστορία και η όμορφη ατμόσφαιρα θα σας συνεπάρουν στο καταπράσινο νησί των Σποράδων!

Η ομορφιά της Σκιάθου απλώνεται παντού. Μπαίνοντας στο λιμάνι σας υποδέχεται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σκιάθου, το Μπούρτζι: μια πευκόφυτη νησίδα που φιλοξενεί τα ερείπια του Βενετικού φρουρίου, χτισμένου εκεί από τον 13ο αιώνα. Απέναντί σας, η Χώρα της Σκιάθου, που απλώνεται αμφιθεατρικά με τις κατακόκκινες στέγες των σπιτιών, μοιάζει σαν να θέλει να ξεκολλήσει από τη θάλασσα.

Το πράσινο φυσικό τοπίο, οι τεράστιες αμμουδιές και η έντονη νυχτερινή ζωή καθιστούν τη Σκιάθο έναν από τις πιο δημοφιλείς προορισμούς των Σποράδων.

Στη Σκιάθο έζησε για μεγάλο μέρος της ζωής του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και στην πόλη του νησιού βρίσκεται διατηρημένο το σπίτι του λογοτέχνη, το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε μουσείο.


Μαγευτική παραλία είναι τα Λαλάρια, η οποία βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι. Η Καναπίτσα έχει γαλάζια, κρυστάλλινα νερά και ψιλή άμμο και περιβάλλεται από εντυπωσιακά κωνοφόρα δέντρα.

Αν αναζητάτε ηρεμία και χαλάρωση, βόρεια του νησιού θα βρείτε το Μανδράκι, την Ελιά και τον Ασέληνο, που πρόκειται για ανοργάνωτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, χοντρή άμμο και βότσαλα.

Εισιτήρια

Κλείστε άμεσα αεροπορικά εισιτήρια για το επόμενο ταξίδι σας!